21.11.12

LAND ART

Fa poc, a la universitat ens van plantejar aquesta activitat relacionada amb l’art, en la qual havíem de crear un dibuix en el qual no podíem utilitzar cap element que no fos natural. Aquesta tendència contemporània d’utilitzar només elements que ens ofereix la natura es denomina Land Art.

Normalment associem l’art a la plàstica, a pintar amb ceres o a fer manualitats amb fang, però no ens adonem de lo important que és en realitat. Sense art, no podríem explicar contes, escoltar cançons, llegir poesia..., ja que tot això és art.

Destinataris:
Aquesta activitat està destinada al segon cicle d’infantil, ja que poden caminar, moure’s amb total llibertat i verbalitzar les seves accions. Seria convenient dividir la classe en petit grup, d’uns 4 o 5 infants cada grup.

Objectius:
  •     Conèixer l’entorn més proper.
  •     Potenciar la creativitat.
  •     Potenciar el treball en grup.
  •     Verbalitzar el nostre treball.
  •      Divertir-se.


Desenvolupament:
Primer de tot, els infants han d’escollir un lloc del seu entorn més proper i, un cop escollit, posar-se a treballar. Entre tots hauran de decidir quin dibuix volen fer i amb l’ajuda de branques, fulles, pinyes... han de fer la seva obra.
Un cop l’hagin fet, hauran d’explicar a la resta de companys que han fet i si els hi ha agradat l’experiència.


Experiència personal:
Considero que és una bona activitat perquè els infants coneguin l’entorn en el qual viuen. Quan ho vam fer al campus, vam descobrir que hi havia molts indrets que encara no coneixíem tot i portar allà 6 mesos! D’altra banda, vam veure la quantitat de dibuixos que es poden fer amb tot el que la natura ens ofereix.
En definitiva, ens va encantar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada