23.11.12

RETAT AMB FANG


Una altra de les activitats plantejades a l’assignatura d’art de la universitat. Aquesta activitat és ideal perquè els infants treballin les parts de la cara i, a més, passin una bona estona.


Objectius
  • Conèixer el propi rostre.
  • Representar el nostre rostre al fang.
  • Ser conscient dels relleus del nostre rostre.
  • Experimentar amb el fang.
  • Crear un efecte sorpresa.
  • Divertir-se.


Desenvolupament
L’activitat consisteix en que el docent ha de tapar els ulls als infants amb un mocador i els hi ha de donar un tros de fang gran.

Un cop preparat, l’infant haurà de tocar-se el rostre i intentar plasmar-lo en el tros de fang.
Quan cregui que ja ha acabat, li descordem el mocador i farem que ens expliqui que ha fet. Si creiem que ho pot fer millor, podem deixar que ho faci amb els ulls destapats.

Paper del/la mestre/a:
Ha d’ajudar, quan cregui que la seva ajuda és necessària, al nen a notar els relleus que té el seu rostre i proporcionar-li el fang que necessiti. 

Avaluació:
Encara que el resultat no sigui del tot fidel a la realitat, haurem de veure si l’infant ha intentat retratar els relleus més notables de la cara, com els ulls, el nas i la boca.
Tapar els ulls o no dependrà del criteri del mestre/a i de les necessitats dels infants.

Experiència personal:
Aquesta activitat ens va agradar molt, ja que l’efecte sorpresa és genial. A mesura que l’anàvem fent no ens imaginàvem pas quin seria el resultat.

Considero que és una bona activitat per realitzar amb els infants, ja que els hi encanta empastifar-se i a nosaltres ens servirà per veure si han après correctament les parts de la cara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada