18.3.13

LA CAPSA DE LES CANÇONS

http://ferdemestres.blogspot.com.es/2012/04/la-capsa-de-les-cancons.html
Aquests dies m’estic conscienciant per començar les pràctiques a escola bressol. Durant el cicle, només vaig estar un mes en aquesta etapa i estic una mica nerviosa per com anirà. Pensant què vaig fer, he recordat una activitat que vam fer amb els infants de P2 i que els hi va encantar.
Es tracta de La Capsa de les Cançons. 

Consisteix en una gran capsa plena de petites capsetes, cada una d’elles conte una cançó infantil. Com? Molt fàcil! Contenint algun objecte que la recordi com una pedra, uns dibuixos o unes titelles.

Objectius
 • Aprendre cançons
 • Repetir les cançons
 • Gaudir de l’activitat
 • Treballar la memòria
 • Treballar l’expressió musical

Desenvolupament
Els infants es col·locaran en rotllana al voltant de la capsa. L'adult crearà expectació envers la capsa preguntant als infants que deu haver-hi a dins. Un cop els infants hagin expressat les seves hipòtesis, s’obrirà la gran capsa i descobrirem moltes capsetes de colors diferents.
Demanarem a un infant que triï una capsa, i amb molta cura, l’anirem obrint per descobrir quina cançó amaga, sense perdre la màgia i la intriga que provoca als infants. Un cop descoberta, entre tots es cantarà la cançó.
I així amb totes les capses fins a descobrir totes les cançons.
És interessant anar afegint capsetes noves, per tal de mantenir l’atenció dels infants i ensenyar-los noves cançons. També es poden canviar amb les capses d’altres classes.

Nota: Per ajudar als infants a recordar les cançons, podem tenir penjades a la classe les diferents partitures que hem treballat.

Avaluació
S’avaluarà a través de l'observació si cada infant a assolit els objectius: si ha memoritzat les cançons, si les sap cantar amb la melodia i ritme adequats, si relaciona el títol de la cançó amb la melodia, etc.

Experiència personal
Quan vaig realitzar aquesta activitat, no coneixia la seva existència. Recordo que em va captivar i que, igual que els infants, vaig tenir una sensació d’intriga i sorpresa per no saber el que hi havia dins de les caixes.
Va ser genial i l’últim dia em van regalar un cançoner decorat pels nens amb totes les cançons que havíem treballat!  Espero poder repetir-la en les pròximes pràctiques.


4 comentaris:

 1. La capsa de cançons és genial, una activitat que m'encanta i als nanos també !!!!!
  A P3 també en gaudeixen molt d'aquesta activitat.
  Fins aviat !!!!!!

  ResponElimina
 2. Molt cert! Agrada a grans i petits :)
  Gràcies pel teu comentari!

  ResponElimina
 3. La capsa musical m'encanta!!! Naltros també la utitzam com a material viatger escola-casa!!! Així les families poden gravar el cd i cantar amb els peques!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Molt bona idea! Així també potenciem la relació amb els pares :)

   Petonets!

   Elimina