31.3.13

LA MONA



La Mona de Pasqua és una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat. És un dolç esponjós que, tradicionalment, sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca, tot i que amb el temps han anat evolucionant i ara són obres d’art de xocolata que el padrí regala al seu fillol.



Com a bona padrina, m’ha tocat regalar-li un any més la mona a la meva fillola. Sóc defensora dels plats casolans i en aquest cas no podia ser menys i en comptes de comprar-la l’hem fet a casa.

Ingredients
  • Pa de pessic
  • Sucre
  • Aigua
  • Xocolata
  • Melmelada (opcional)
  • Per decorar: ninots, ous de xocolata, plomes... 

Preparació
Primer de tot partim el pa de pessic per la meitat, de manera que ens quedin dues bases de la mateixa mida, i traiem la part de dalt.
Untem la part de baix amb xocolata o melmelada i tornem a posar la part de dalt.
Cobrim tot amb xocolata desfeta o sense desfer, la que més ens agradi, i ja està llest per decorar!
Si fem una barreja amb aigua calenta i molt sucre ens quedarà una bona cola per enganxar els detallets que vulguem als ous. 

Nota
És molt més divertit si deixem que els infants ens ajudin a fer-la! Sempre i quan mantinguem en secret quin ninot li posarem. 

Bon profit :)

6 comentaris:

  1. Després d'uns dies de desconnexió de la blogosfera ja torno a voltar per aquí.
    Et desitjo un bon inici de trimestre i que sigui molt tranquil.
    Petonets de mona de Pasqua
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carme! Igualment!
      De tranquil poc que demà començo pràctiques, però serà molt enriquidor.

      Petons

      Elimina
  2. M'encanta el teu blog!!! i per aquest motiu tens una petit regal que pots passar a recollir en aquest raconet: http://petitesemocions.blogspot.com.es/

    Petonets!!!

    ResponElimina
  3. Uauuuuuuuu quina mona tant encantadora !!!!
    Tota una artista de la cuina !!!!!
    Segur que estava boníssima !!!!
    Petonets ben dolços !!!!!!

    ResponElimina