9.3.13

LLENGUA DE SIGNES

https://www.plataforma-llengua.cat/que-fem/noticies/2097/conferencia-sobre-la-llengua-de-signes-catalana-a-arenys-de-mar

Al setembre vaig començar un curs de Llengua de Signes en Català i, des de llavors, m'he aficionat a aquesta llengua!

Sabíeu que existeix una llengua de signes internacional? Però, de la mateixa manera que amb la llengua oral, que cada país té la seva pròpia i el seu dialecte, que es tradueix en diferents signes per a un mateix concepte.

És molt interessant veure com tenen una estructura diferent de la llengua oral catalana (per exemple: els verbs els posen al final de les frases) i com l’expressió corporal és tan important, ja que a través d'ella saps si et formulen preguntes o si estan en desacord amb el que has dit.

Un altre aspecte important, és que cada persona té el seu propi signe, per evitar haver de lletrejar cada cop el nom d’aquesta quan es vol parlar d'ella. Aquest signe sol estar relacionat amb l’aspecte físic de la persona o alguna característica actitudinal, com per exemple tocar-se molt les arracades. Jo ja tinc el meu!

Si en voleu saber més i aprendre a dir alguna cosa en LSC aquí teniu alguns recursos:

Mira què dic!: Pàgina on trobaràs el diccionari bàsic amb vídeo de la LSC.

WebvisualTV: Pàgina web de notícies en LSC, a més d'altres recursos com contes i vídeos. 
LSC: Diccionari, cançons, contes...
Col·lecció el Ginjoler: Col·lecció de llibres infantils en LSC.
Sematos: Alfabet i diccionari.

Animeu-vos!

2 comentaris:

 1. Hola Soy MIren de laclasedemiren.blogspot.com enhorabuena por adentrarte en este mundo de los blogs, estudiando está fantastica profesión. Ojala muchos siguieran tu ejemplo. Un saludo

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gracias Miren!
   Espero que esta ilusión dure mucho.
   Besos!

   Elimina