4.4.13

ACTIVITATS PEL CAP DE SETMANA

http://expressaremocions.blogspot.com.es/2014/05/quin-cap-de-setmana.html

En educació infantil, i en especial a les escoles bressol, és molt important la comunicació amb les famílies, ja que aquesta tindrà una gran influencia en el desenvolupament de l’infant. 

És important, doncs, que com a mestres fem tot el possible perquè aquesta comunicació sigui fluida i de confiança.

Una bona manera d’aconseguir-la és fer que els pares participin en activitats de l’escola, com poden ser festes populars (explicar un conte per Sant Jordi, ajudar amb les disfresses de Carnestoltes...) però sabem que això pot ser complicat per alguns, ja que el seu horari laboral no els hi permet.

Per això, hem de buscar alternatives per fer partícips a les famílies. Avui us volia parlar de dues activitats en concret que fem a l’escola bressol. Segurament, molts de vosaltres ja les coneixeu, però sempre en podeu opinar i explicar experiències pròpies.

La primera activitat és "La Llibreta". Cada infant té la seva pròpia llibreta i se l’emporta el cap de setmana a casa, on escriu i fa dibuixos del que ha fet aquells dies amb la família. Quan arriba dilluns, llegim totes les llibretes i deixem que els infants ens expliquin que van fer. D’aquesta manera aconseguim que els pares sempre vulguin tenir alguna cosa a explicar i que seguin amb el seu fill a decorar la llibreta. 

La segona activitat té relació amb la “Mascota de la classe”. Cada cap de setmana (o cada dos) un infant se’n porta la mascota a casa i es fa fotos amb ella dinant, jugant, dormint... Aquestes fotografies les han de portar el dilluns per posar-les a l’àlbum de la mascota. Com en l’altra activitat, aconseguim que les famílies facin activitats amb el seu fill per a l’escola i se sentin partícips en la seva educació.

Experiència personal
En general, són unes activitats que encanten a grans i petits i que afavoreixen molt la relació i implicació de les famílies. 

Nota
Sempre hi ha pares que s’involucren més que d’altres, però hem de donar l'oportunitat i les eines necessàries a totes les famílies pel benestar de l'infant.

4 comentaris:

 1. Unes activitats molt interessants per potenciar la interacció família-escola.
  Moltes gràcies per explicar-nos aquestes bones experiències !!!!
  Un petonet guapa

  ResponElimina
 2. Tens molta raó que la relació de la família amb l'escola és molt important i que no sempre hi ha prou disposició.
  Nosaltres també teníem la llibreta que anomenàvem "Quadern viatger". La mascota també se l'enduien però com que no eren temps de mòbils, càmeres digitals, etc. no feien fotografies.
  També he utilitzat com a recurs "La capsa dels tresors" que arribava a l'escola amb els "tresors" del cap de setmana (una pedreta del carrer, unes petxines de la platja, unes galetes que havien fet a casa... Era un recurs molt interessant per afavorir l'expressió oral.
  Muac's
  Carme

  ResponElimina
  Respostes
  1. La capsa dels tresors... Mira aquesta no la sabia! Me la guardo ;)

   Petonets maca!

   Elimina