16.2.15

LES EMOCIONS


A l’etapa d’infantil els infants comencen a identificar les emocions i a saber expressar-les, és per això que durant aquests dies hem treballat tres de les emocions bàsiques amb els infants de P3 a partir del conte “El monstre de colors”.

Per començar aquesta Unitat didàctica, vam fer una exploració dels coneixements previs dels infants a partir de l’explicació del conte. Durant aquesta, anàvem preguntant als infants quan estaven contents, quan tenien por, etc. i entre tots anàvem formant una idea inicial de les emocions i les diferents situacions en les quals es feien presents.

Algunes de les idees que van sorgir van ser:
“Jo estic trist quan plou i no puc sortir al pati”
“Jo estic contenta quan vaig a una festa”
“Tinc por dels zombis!”

Un cop explorats els coneixements previs, vam introduir al Bon Dia les etiquetes amb tres de les emocions bàsiques (alegria, tristesa i ràbia) i els infants havien d’explicar cada matí com es sentien.
Al llarg de la UD vam fer altres activitats com visualitzar imatges on els personatges representaven diferents emocions i els infants havien de dir quina era i per què.  Per acabar aquesta UD vam demanar als infants que dibuixessin la seva cara amb l’expressió que sentissin en aquell moment i vam apuntar el perquè.S’ho han passat d’allò més bé i s’han quedat amb ganes de més! Ara expressen millor com se senten i és més fàcil dialogar amb ells.


4 comentaris:

 1. El treball de les emocions sempre té un paper molt important a l'escola, però iniciar aquest treball des de ben petits és fonamental.
  Et convido a passar per http://petitmonblogger.blogspot.com.es/2015/03/premi-black-wolf-blogger-award.html per recollir un regalet.
  Una abraçada

  ResponElimina
 2. Hola!
  Una proposta genial ;)
  Si passes ple blog, hi trobaràs un premi:
  http://lamaletadelprecinemaainfantil.blogspot.com.es/
  Txell

  ResponElimina
 3. Hola: fabulosa propuesta. Acabo de descubrir tu blog y me gusta mucho la variedad de temas que tratas vinculados con la educación. En este momento me interesan mucho este tipo de reflexiones por lo que he creado un blog dedicado a los jóvenes y al uso que hacen de las nuevas tecnologías. Te invito a visitarlo: http://cativodixital.blogspot.com.es/ Si quieres seguimos en contacto. Yo ya me hice seguidora de tu blog.

  ResponElimina
 4. Hola! Com n'Anna i na Txell, tens un premi que t'espera al meu blog! Enhorabona! http://degrapespasapaseneducacio.blogspot.com
  Salut!

  ResponElimina