5.11.15

AJUDAR A LA LECTURA


Voleu treballar la lectura d’una manera atraient pels infants? 

La millor manera de fer-ho és utilitzar un text que desperti la seva motivació i que li proporcioni algun resultat, és a dir, que no sigui llegir per llegir sinó que li permeti assolir uns objectius dels quals n’és conscient. Aquests poden ser: fer la llista de material que han de portar a les colònies, fer una carta als pares per explicar la festa de carnestoltes, etc.

Arran d’aquestes premisses vam crear una activitat per treballar la lectura de cartells amb una nena de 4 anys dins de la temàtica dels Pirates, ja que era la que treballaven a l’escola i per tant tenia un coneixement previ. Aquesta activitat consistia a ajudar a un pirata que ens demanava ajuda amb la següent carta:

Hola marinera d’aigua dolça!
Sóc el Pirata Barba Negra! Un Pirata que porta molts i molts anys navegant per alta mar i guanyant grans tresors! He lluitat contra balenes i vençut les pitjors tempestes! Però saps que? En una d’aquestes tempestes el meu mapa del tresor es va desfer i ara no sé ben bé on he d’anar per poder trobar-lo. M’ajudes grumet? Si m’ajudes, podem compartir el meu gran tresor!


Arribats a aquest punt, preguntem si volen ajudar, ja que així marquem l’objectiu de l’activitat: Endreçar el mapa per ajudar al pirata. A partir d’aquí seguim la lectura, indicant a l’infant que s’ha d’anar fixant en els cartells per veure quin va a cada lloc. La carta segueix així:

Recordo que quan vaig pujar al meu VAIXELL el sol brillava dalt del cel. Em vaig dirigir amb la meva tripulació cap a una illa amb forma de CALAVERA per poder guardar el meu tresor. Però de camí… Ens vam topar amb uns PIRATES malvats! Que van desembeinar les seves ESPASES i van lluitar! Però nosaltres vam guanyar! I vam seguir el nostre camí cap a l’illa. Però de sobte… va aparèixer una BALENA gegant que amb un cop de cua ens va trencar la VELA del pal major. Vam naufragar fins que vam arribar a la nostra ILLA! On vam amagar el TRESOR a sota d’una gran PALMERA!
Finalment, va aconseguir muntar tot el mapa i s’ho va passar molt bé, ja que li va donar un sentit a la seva lectura i va fer que es motivés a repetir l’activitat intentant llegir ella les cartes. 

2 comentaris:

 1. Com hauràs vist fa temps que no puc passar pel teu blog.
  Avui aprofito per comunicar-te que el blog Fer de Mestres diu adéu. M'ha costat molt prendre aquesta decisió però hi ha circumstàncies vitals que fan que el temps ja no sigui meu; sinó dels meus. Et trobaré a faltar! :(
  http://ferdemestres.blogspot.com.es/2015/11/us-dic-adeu.html
  Muà
  Carme

  ResponElimina
  Respostes
  1. Espero que vagi tot molt bé. Molta sort!
   Petonets

   Elimina