12.9.16

TRANQUILS I ATENTS COM UNA GRANOTAJa ha arribat setembre i, amb ell, un nou curs. L'estiu ha permès a mestres i alumnes descansar i carregar piles, a alguns més que a altres, pels pròxims mesos. L'inici de curs sempre costa i provoca inquietud i estrès que dificulten aquest període. Per això, avui us vull recomanar aquest llibre de relaxació que em van regalar al acabar la carrera.


"Tranquils i atents com una granota" de Eline Snel és un llibre que ofereix històries i exercicis de relaxació per a infants a partir de 5 anys que es poden practicar cada dia, amb la presència de l'adult o sense. Inclou un CD amb meditacions guiades que permeten a l'infant centrar-se en la relaxació del seu cos i la seva ment.Està basat en el mètode de mindfulness (atenció plena) desenvolupat per Jon Kabat-Zinn, basant-se en el budisme. Aquest mètode consisteix a focalitzar l'atenció d'un mateix en les emocions pròpies, pensaments i sensacions que es produeixen en el mateix moment de descontrol, sense jutjar i coneixent la tendència a reaccionar de manera automàtica. 

Amb l'ajuda d'aquest mètode, els infants poden:
  • Millorar l'atenció, la concentració i la memòria
  • Rebaixar el nivell d'ansietat i estrès
  • Ser conscients de les seves conductes i prendre decisions
  • Identificar i controlar les seves emocions
  • Millorar les relacions amb els altres

És de lectura fàcil i amena, així que, si teniu un moment, us el recomano per treballar amb els infants des de principi de curs.

Ànims i tranquil·litat!
Bon curs a tots i totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada