7.11.16

La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap

Resultat d'imatges de la talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap

Al setembre em van publicar una ressenya sobre el conte de "La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap" a la revista digital Babar, i avui la volia compartir amb vosaltres.


De l'autor Werner Holzwarth i amb les il·lustracions de Wolf Erlbruch, ens arriba aquest conte escatològic que triomfa entre els més petits. La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap és una història que explica l'aventura d'una talpeta (en altres idiomes com en castellà li canvien el gènere) que vol esbrinar qui li havia deixat un excrement al seu cap.

L'animal, una mica curt de vista, viu tranquil·lament al seu cau fins que un dia, en sortir, una gran cosa marró li cau al cap. Molt indignada, la talpeta decideix investigar quin animal ha estat el culpable. La investigació la porta a veure com són els excrements dels diferents animals fins que arriba al culpable i executa la seva venjança.


És un conte de lectura fàcil gràcies a la lletra d'impremta, que permet als més petits seguir la historia gràcies a la repetició d'escenes i diàlegs. Aquesta reiteració permet als infants sentir-se segurs amb la lectura i anticipar-se als esdeveniments que vindran, a més d'assegurar rialles a tots els públics!

En 1989 es va publicar la primera edició a Alemanya, sota el títol Vom kleinen Maulwurfder wissen wolltewer ihm auf den Kopf gemacht hat. Des de llavors, el conte s'ha traduït a més de vint idiomes i s'ha publicat en més de vint-i-cinc països!

El coneixeu? L'heu explicat algun cop? Si no és el cas, us el recomano molt!

2 comentaris:

 1. este cuento lo hemos leído un montón de veces y cada vez se ríen más, jajajaj. y eso que saben el final, jajajajaj. Todos somos un poco topos de vez en cuando, jajajaj. un beso.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Muy cierto Blanca! Encanta a grandes y pequeños aunque ya conozcamos el final :)

   Saludos!

   Elimina