19.12.16

EL TIÓ DE NADAL


Durant aquesta setmana, a moltes escoles i moltes cases es farà cagar el Tió. És un dels elements que més m'agraden del Nadal, així que he considerat que es mereixia un apartat en aquesta pàgina.

El Tió de Nadal és un tronc de fusta que es posa a les cases en aquesta època de l'any. No es coneix la data del seu origen, però se sospita que ve de l'edat mitjana. 

Abans, era un simple tronc, però com tot en aquesta vida ha evolucionat i ara té potes, cara simpàtica i s'abriga amb una manta i una barretina, ja que no té l'escalfor de la xemeneia. 

El Tió és màgic, molt savi i s'estima molt als infants. El podem comprar a una fira, descobrir-lo en algun racó per sorpresa o també hi ha qui el va a buscar al bosc.

És important posar-li un platet on cada dia li posem menjar. Li agraden molt les pells de fruita i les galetes! Això si, només menja quan ningú mira... és una mica tímid. 
En aquest vídeo podeu veure com ho fa.

La nit d'abans de Nadal o el mateix dia 25 s'han d'escalfar bé els pals en una habitació on ell no estigui present, per tal que no s'espanti i, un cop ben calents, picar-lo tot cantant la cançó de "Caga Tió" perquè ens cagui molts regals! Els seus regals abans eren fruits del temps i dolços casolans, però ara poden ser qualsevol cosa. L'any passat ens va regalar unes entrades pel museu de la xocolata!

I vosaltres, ja el teniu ben tip?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada