2.2.17

ARC DE SANT MARTÍ D'ARRÒS

Aquests dies no he parat de preparar material per a l'escola bressol, entre ells les ampolles sensorials. Una d'elles és molt especial, ja que he fet servir la recepta que ens van ensenyar les companyes de 3ways2teach

Es tracta de crear tot un ventall de colors tenyint arròs. El procés és molt senzill i només necessiteu:
 • Arròs blanc (cru)
 • Vinagre
 • Colorant alimentari
 • Bosses de plàstic amb tancament hermètic
 • Paper de cuina 


Un cop tenim tots els ingredients, fiquem una tassa d'arròs a la bossa i afegim una cullerada de vinagre que servirà per fixar el color. Seguidament, afegim entre 5 i 10 gotes del colorant, tot depèn de la intensitat de color que volem que agafi (a més colorant, més intensitat).

En aquest moment els infants (+1 any) poden participar i passar-s'ho genial barrejant l'arròs amb el colorant. Hem de tenir molta cura de tancar bé la bossa per no tenir accidents en sacsejar-ho.

Un cop tenim el resultat desitjat, hem d'obrir la bossa i estendre l'arròs sobre el paper de cuina i deixar-lo assecar com a mínim durant dues hores. Sabrem que està sec perquè no destenyeix ni taca els dits.


A partir d'aquí les opcions són moltes! En aquest cas, he triat fer ampolles sensorials, ja que van destinades a l'aula de lactants, però per infants més grans teniu altres opcions com:
- Posar-lo en un cubell i amagar objectes 
- Fer unes ampolles com aquestes amagant objectes o paraules 
- Fer-ho servir com a material en el racó de trasbalsament
- Enganxar-lo amb cola a un paper per realitzar un dibuix
- Fer-ho servir de decoració...
- I tot allò que la vostra imaginació vulgui!

Us animeu?

2 comentaris:

 1. Hemos hecho muchas cositas con arroz de colores, nos encanta!!! y las que tendremos que hacer aún, jaja.
  Nosotros no lo hacemos con vinagre sino con un poco de agua y también se quedan colores muy bonitos. Mi pregunta es...huele luego a vinagre una vez seco?
  Igual probamos para la próxima ;-)
  Donde más colores juntos pusimos fue en una caja sensorial de pocoyo y en una bandeja antiestres (ambas se pueden ver en mi sección de cajas sensoriales).Fascinante, así que imagino cómo se lo pasarán los chiquitines con todo lo que has preparado ;-)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Genial! Ahora me paso para coger ideas :)
   Nosotros usamos vinagre muy suave para que no huela y lo dejamos secar bien toda la noche.

   Gracias por el comentario!
   Besos!

   Elimina